Alumni UUM Kongsi Pengalaman Bangunkan Pemimpin Masa Hadapan

UUM ONLINE: 30 April - Alumni Universiti Utara Malaysia (UUM), Shazmi Ali Sardar Ali telah berkongsi ilmu dan pengalaman mengenai pembangunan pemimpin masa hadapan dari perspektif sumber manusia bersama mahasiswa UUM di Dewan Seminar A, Pusat Konvensyen semalam.

Syarahan Perdana Alumni bertajuk Developing Holistic Future Leaders: A Global HR Perspective diadakan sempena program lawatan sehari beliau ke UUM anjuran Pejabat Pembangunan Pelajar dan Alumni, College Of Business dengan kerjasama Pusat Alumni dan Pusat Pengajian Pengurusan Perniagaan.

Beliau merupakan alumni Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Sumber Manusia UUM dan berpengalaman luas dalam bidang sumber manusia dan kini merupakan Pengarah Sumber Manusia Kluster (Singapura, Thailand, Filipina, Malaysia & Brunei) syarikat biofarmaseutikal terkemuka dunia berusia 150 tahun, Pfizer.

Dalam syarahannya itu beliau antara lain berkongsi karier awalnya dalam bidang sumber manusia di pelbagai syarikat terkemuka.

Selain itu beliau turut berkongsi mengenai ciri-ciri pemimpin masa hadapan yang memerlukan seseorang itu untuk lasak, tangkas, mempunyai kemampuan untuk belajar perkara baharu, mempunyai minda global, membangunkan rakan kongsi dan tidak mudah putus asa.

Turut diadakan sesi soal jawab bersama mahasiswa.